Lizzo

 

Η Μελίσα Βιβιάν Τζέφερσον (γεννημένη 27 Απριλίου 1988), γνωστή επαγγελματικά ως Lizzo, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ράπερ. Είναι ιδρυτικό μέλος των indie hip-hop συγκροτημάτων The Chalice, Grrrl Prty, The Clerb, Ellypseas, και Absynthe. 

Έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ Lizzobangers, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013. Κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της, το Big Grrrl Small World, το 2015.

Μετά την κυκλοφορία του Big Grrrl Small World, συνεργάστηκε με τον Ρίκι Ρηντ, ο οποίος την βοήθησε να βελτιώσει τη φωνή της και έπειτα της έκλεισε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic Records. Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησε το 2016 το μικρού μήκους άλμπουμ της Coconut Oil. Στις 19 Απριλίου 2019 κυκλοφόρησε το Cuz I Love You, το τρίτο της άλμπουμ της. 

 Αφού πάλεψε με θέματα που αφορούν το σώμα της σε μικρή ηλικία, η Lizzo έγινε υπέρμαχος της θετικής στάσης του σώματος και της αγάπης του εαυτού του καθενός, δημιουργώντας ταυτόχρονα διαφορετικότητα στο επίκεντρο της μουσικής της, όσον αφορά το σώμα του καθενώς (στο "Fitness" και στο "Juice") την σεξουαλικότητα (στο "Boys"), τη φυλή (στο "My Skin") και άλλα.Η ομάδα χορευτών της, οι Big Grrrls, αποτελείται από plus-size χορευτές.

Η Lizzo είναι επίσης γνωστή για την ικανότητα της να παίζει φλάουτο. Άρχισε να παίζει ως παιδί και συνέχισε να ακονίζει τις δεξιότητές της στο φλάουτο στην ενηλικίωση της.

Τον Απρίλιο του 2019, η Lizzo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Μουσικής Coachella. 

Το 2020 τιμήθηκε με 3 βραβεία Γκράμι και το 2023 με ένα ακόμα, για το Άλμπουμ της Χρονιάς. 

Πηγή: Εδώ 

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φρέντι Μέρκιουρι

Μάιλι Σάιρους

Doja Cat